InstagramForsquarePinterestFacebook 50px twitter logo1 Google+

patikanet

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1474330

 

Uj szechenyi2

Cegadatok X


osteo22

A Richter honlapján tartalmas ismertető olvasható a csontritkulásról. A cikk foglalkozik az osteoporosis meghatározásával, a betegség kialakulásának folyamatával, a veszélyeztetettséggel, a megelőzés kérdéskörével, a tünetekkel és a lehetséges gyógyszeres kezelési módokkal.
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!
Forrás: Richter

oregno3Az oszteoporózis Magyarországon komoly népegészségügyi gond, hazánkban közel 900 ezer ember szenved ebben a betegségben; kétszer annyi nő, mint férfi. A csontritkulást néma járványként is emlegetik. Sokáig tünetmentes lehet, ez nehezíti a korai felismerést. A csontkárosodás előre haladtával azonban gyakrabban fordulnak elő törések, romlik a mozgásképesség, az életminőség.

A csontrendszer erősítéséhez az alábbi – patikánkban kapható – készítményeket ajánljuk:

taplalkozasi-tanacsokAz oszteoporózis megelőzése, a csont-anyagcsere javítása érdekében törekedni kell arra, hogy napi 1000 mg (vagy időskorban 1500 mg) kalciumot, fele mennyiségű foszfort és D-vitamint is tartalmazó ételeket fogyasszunk.

50-ev-felettiek-szurovizsgalata
Az osteoporosis szűrő-vizsgálatot javasoljuk a munkaképes lakosság minden tagjának legalább egy alkalommal elvégeztetni. A jó értékkel rendelkezők évente történő vizsgálata csak 35-40 év fölött indokolt.

  A honlap oldalain található gyógyszerrel kapcsolatos információk betegség esetén nem helyettesítik a szakember megkeresésének szükségességét.
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét!